KRISTALPARK TATVAN KONUT PROJESİ

22.04.2013

Bitlis

EKER İNŞAAT

KRISTALPARK TATVAN

Tayfun Yüksek / mimar

Emrah Bal / mimar

& Sanat Yapı


KRISTALPARK TATVAN konut projesi, 72.792m² arsa üzerine, 115.153m² inşaat alanı ve 57.640m² peyzaj alanı ile yeşil, sürdürülebilir, modern bir yaşam alanı.

Güneye ve Van Gölü’ne yönelen tüm konut blokları birbirlerinin manzarasını ve güneşini kesmeyecek şekilde konumlandırılmış, kütle yükseklikleri topoğrafyaya uyumlu olarak tasarlanmıştır. Kreş, fitness salonu, yüzme havuzu, restoran, market, çocuk oyun alanları, otopark çözümleri, her dairede sauna imkanı, teras konut çözümleri, her aileye hitap edebilecek daire tipleri, büyük ferah ve yeşil bir güney bahçesi ile doğal ve konforlu bir yaşam için tasarlanmış bir proje.

Tüm proje; göl manzarası, güneye yönelim ve zengin iç bahçe etrafında şekillenmiştir. Uzun ve sürekli olan “Z” biçimli kütle iç bahçeyi ve tüm yaşam alanını soğuk kuzey rüzgarlarından koruyacak şekilde konumlandırılmış, kuzeye bakan mekanların ısıl konforu için ekstra önlem alınmıştır. Kütle yükseklikleri arazi eğimi ile paralel olarak azaltılmış, dublex ve triblex villa tipi ile sonlandırılmıştır. Bu sayede manzara ve güneşten maksimum faydalanılmıştır. Bloklar ortak kat bahçeleri ile zenginleştirilerek monotonluktan kaçınılmış, teras dairelerde kalabalık aileler için konforlu ve renkli bir yaşam olanağı sağlanmıştır.

Kreş, fitness salonu, yüzme havuzu, restoran, market, çocuk oyun alanları, türk hamamı, sauna gibi pek çok imkan; site sakinlerine özel olarak tasarlanmıştır.

2+1, 3+1, 4+1, 5+2, 6+2 olarak farklı büyüklüklerdeki daireler, teraslı daireler, villalar gibi farklı alternatifler sunan proje EKER İNŞAAT tarafından hayata geçirilmekte, inşaatı devam etmektedir.